AMINALON i AMINALON Forte na XII kongresu opšte i porodične medicine

by | 02.10.2023

U kongresnom centru Mona na Zlatiboru održan je XII Međunarodni Kongres lekara opšte i porodične medicine. Ovaj elitni naučni skup okupio je više od 450 gostiju, koji su bili u prilici da prate predavanja – više od 40 naučnih radova iz domena porodične i opšte medicine. Skup je okupio veliki broj farmaceutskih kuća i stručnih saradnika, koji su predstavili svoje nove projekte i preparate.

Farmaceutska Kuća Terazije Farm Sevojno je u direktnim razgovorima sa lekarima iz zemlje i regiona predstavila stari preparat Aminalon, kao i novu generaciju Aminalona Forte (multikomponentnu formulu Gaba amino butenske kiseline i kopleksa B vitamina). Prema mišljenju naučnih radnika iz oblasti medicine i farmacije ovakva jedna formula predstavlja najkompletniji dodatak ishrani koji pozitivno utiče na pokretanje dobrih misli, pojačava kognitivne sposobnosti, pomaže starim i dementnim licima, vraća snagu i energiju mladima, koji su kompijuterski ili telefonski zavisnici.

Produkt Menadžer Farmaceutske Kuće Terazije Farm Sevojno gospođa Marija Rajević istaka je da je preparate Aminalon i Aminalon Forte prate besplatne knjige “Napredak” i “Neuroaktiv” autora doktora Slobodana Dostanića, neuropsihijatra, koji je u toku svoje lekarske karijere istraživao uticaj Gaba amino butenske kiseline i kompleksa B vitamina na psihičko i opšte stanje pacijenata. U knjigama o Aminalonu i Aminalonu Forte predstavljen je mehanizam dejstva, benefiti i iskustva pacijenata što lekarima, farmaceutima, kao i krajnjnim korisnicima daje proverena znanja, naučne informacije kao edukaciju. Sve ovo predstavlja jedan novi oblik konekture, gde će svi zainteresvani moći putem online knjige ili besplatne knjige u apoteci, dobiti proverena i sigurna znanja o navedenim preparatima.

Menadžerska Rajević se izvinila gostima kongresa koji nisu dobili besplatne knjige Doktora Dostanića, naglašavajući da će uskoro u većini apoteka u Republici Srbiji pacijenti uz kupljeni preparat moći besplatno da dobiju knjige „Napredak” Aminalon i „Neuroaktiv“ Aminalon Forte. “Ove dve naučne knjige svakako će olakšati praksu lekarima opšte i porodične medicine”, izjavila je Marija Rajević.

Iz farmaceutske kuće Terazije Sevojno dobili smo informaciju da su ime i žig Aminalona zaštićeni u Zavodu za intelektalnu svojinu Republike Srbije, a da poklon knjige Aminalon „NAPREDAK“ i Aminalon Forte „NEURAKTIV“ poseduju kataloški broj u Narodnoj Biblioteci Srbije i da su deponovane u Zavodu za intelektalnu svojinu, kao autorsko delo doktora Slobodana Dostanića, neuropsihijatra iz Republike Srbije.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs