Kako izlečiti bradavice narodnim metodama?

by | 06.11.2023
Kako izlečiti bradavice

Bradavice se mogu pojaviti bilo gde na koži i obično se javljaju zbog oslabljenog imuniteta. Ukoliko ste se suočili sa ovim problemom, sigurno se pitate kako izlečiti bradavice?

Bradavice uzrokuje humani papiloma virus. Postoji više od 60 vrsta ovog virusa, a karakterišu ga specifične promene na koži ili sluznicama. One su zarazne, a često osoba može imati bradavice na više mesta na telu jer ih je „sama sebi“ prenela. Bradavice se najčešće nalaze na prstima, laktovima, kolenima ili tabanima, mada se mogu javiti bilo gde. Nekada nestanu same od sebe. Ipak, postoje jednostavne prirodne metode za njihovo uklanjanje kao što su luk, jabuke, krompir, ali i kreda i konac.

Kako ukloniti bradavice narodnim metodama?

Postoji niz jednostavnih načina kako da uklonite bradavice uz pomoć tradicionalnih metoda. Većina njih se svodi na obloge ili utrljavanje koje imaju efekta da bradavice nestane. Naravno, ako je virus rasprostranjen, morate biti uporni i strpljivi da bi se rešili dosadnih promena na koži.

Beli luk i svinjska mast

Izgnječite beli luk i pomešajte ga sa otopljenom svinjskom mašću. Raspodelite na krpu i zavežite na bradavicu. Radite to svakodnevno dok bradavica ne nestane.

Crni luk i sirće

Luk potopite u sirćetnu esenciju ili sirće i ostavite dva sata. Potom stavite luk na bradavice i ostavite preko noći. Kroz nekoliko tretmana bradavica bi trebalo da prestane.

Kreda

Istrljajte čistu kredu na bradavicu. Ne sme da bude nikakvih nečistoća na kredi inače biste mogli napraviti štetu. Potom stavite samlevenu kredu na bradavicu i zavežite.Uradite to nekoliko puta i izbegavajte kvašenje.

Kisele sveže jabuke

Svaki dan istrljajte bradavicu kiselim svežim jabukama. Ona će se postepeno smanjivati, potamniti i nestati za desetak dana.

Sirov krompir

Isecite krompir po dužini na 12 delova. Zatim uzmite svaki deo posebno i protrljajte bradavicu sa njim. Ponovite svaki dan dok bradavice ne nestanu.

I ono što je najvažnije: Ojačajte imunitet! Hranite se zdravo, brinite da imate dovoljno sna i bavite se fizičkom aktivnošću.

Snežana Vranić

Dmitry Epov/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs