Energetsko čišćenje prostora: Kako da se osećate bolje u svom okruženju?

by | 29.12.2023
Energetsko čišćenje prostora

Energetsko čišćenje prostora je jednako važno kao i protok energije u organizmu. Mnogo ćete lakše funkcionisati na pravi način ukoliko je prostor oko vas čist.

Da biste prebivali u energetsko čistom prostoru, potrebno je da ga očistite i mentalno i fizički. Za ovo se koristi vatra, ali je neophodno da budete veoma oprezni dok to činite kako ne biste nešto zapalili. Čim očistite prostor, odmah ćete osetiti olakšanje i u sopstvenoj energiji.

Kako se radi energetsko čišćenje prostora na fizičkom planu?

Prvenstveno, neophodno je da ispraznite sve uglove i da se rešite nepotrebnih stvari iz prostora. Da bi energetsko čišćenje prostora bilo efikasno, morate koristiti sveće koje ispunjavaju nekoliko uslova:

  • Sveće moraju biti neutralne boje, tačnije bele. Ovo je važno jer se obojene sveće često koriste u raznim magijskim ritualima (uključujući i crne), pa biste umesto pročišćavanja mogli da dobijete sasvim suprotan rezultat.
  • Sveće ne smeju da nose bilo kakve informacije. Dakle, na njima ne sme ništa da bude ispisano ili iscrtano.
  • One ne bi trebalo da budu dugotrajne jer bi u procesu čišćenja trebalo da u potpunosti izgore.

Sve ove zahteve ispunjavaju samo tablet sveće, takozvane „lebdeće sveće“. One gore otprilike oko četiri sata što je sasvim dovoljno vremena za čišćenje i potpuno sagorevanje sveće.Osim toga, ovo je veoma zahvalno jer dok godate po sobi, nigde vam ništa neće kapati.

Nakon što pripremite sveće, spremni ste za energetsko čišćenje prostora. Postepeno obilazite sve prostorije stana i pomoću sveće pravite kružne pokrete uz zidove. Sva vrata na ormarićima, ostavama, ormanima i kredencima moraju biti otvorena. Pravac kretanja nije bitan. Važno je samo da ništa ne propustite i da se što duže zadržavate u uglovima.

Kada započnete čišćenje, neophodno je da formulišete svrhu čišćenja tj. da pomislite ili da izgovorite naglas: „Ja čistim kuću od svega štetnog za moju porodicu“ ili nešto slično tome. Ovo nikako ne treba da bude molba.

Kako se radi energetsko čišćenje prostora na mentalnom planu?

Nakon što očistite prostor sa svećom, neophodna je još jedna procedura čišćenja. Međutim, za ovaj drugi deo je najbolje da niste kod kuće. Mentalno, koristeći iste reči kao i ranije, jednostavno „zapalite“ kuću. Po prvi put ćete verovatno uočiti crni dim kako se izliva i to će neutralisati svu negativnost koja se nakupila u kući.

Nakon što kuća „izgori“, potrebno je da zamislite veliki mlaz vode koji ispira ostatke sagorevanja. Samo nemojte zaboravite da kažete da ispirate preostalu prljavštinu. Ovakvo energetsko čišćenje prostora mora da se obavlja prilično često.

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs