7 najboljih feng šui slika za domove i kancelarije koje privlače blagostanje

by | 24.02.2024
7 najboljih feng šui slika za domove i kancelarije koje privlače blagostanje

Postavljanjem feng šui slika u vaš dom ili kancelariju može doneti pozitivnu i harmoničnu atmosferu koja može promovisati mir, prosperitet i opšte blagostanje.

 

Svaka slika ima svoje jedinstveno značenje i značaj, što ih čini moćnim oruđem za privlačenje pozitivne energije i postizanje ciljeva.

Feng šui slika: Simbolika i značenje

Veruje se da feng šui slika osam konja donosi slavu, priznanje i uspeh, dok se slika pauna smatra povoljnom, donoseći mir i harmoniju.

Slika vodopada feng šui privlači bogatstvo i obilje, a slika kornjače simbolizuje dugovečnost, snagu i stabilnost. Feng Shui Feniks slika je veoma simbolična, promoviše sreću i zdravlje, a patke simbolizuju ljubav i posvećenost.

Stoga, odabirom prave feng šui slike i postavljanjem u pravom smeru, možete iskoristiti tok energije u svom prostoru i pozvati pozitivnost, sreću i obilje u svoj život.

Feng šui slika sedam konja

Feng šui slika sedam konja ima ogroman značaj. Veruje se da ova slika donosi razne prednosti kao što su slava, priznanje, trijumf, promociju i stalan i brz rast u karijeri i životu. Pored toga, kaže se da pomaže u oživljavanju biznisa koji se bori i podstiče dobru reputaciju.

 

Kada je postavljanje ove slike u pitanju, preporučuje se da je postavite u određenim pravcima kako biste iskoristili maksimalnu korist. Veruje se da jugozapadni pravac pomaže u izgradnji samopouzdanja za uspeh, dok se severoistočni pravac preporučuje za izgradnju karijere. Južni pravac vaše dnevne sobe ili kancelarije predlaže se onima koji traže slavu i uspeh.

Slika pauna

Slika pauna može transformisati svaku prostoriju, prožimajući je novom atmosferom. Veruje se da ovo tradicionalno umetničko delo donosi mir i prosperitet vašem domu.

Paunovi su poznati po svojoj lepoti i gracioznosti, a ovo umetničko delo se smatra veoma povoljnim. Paun je veoma srećna ptica, a veruje se da slika pauna donosi pozitivnu energiju i dobro zdravlje u vaš dom. Takođe se kaže da odbija zle duhove i obezbeđuje ravnotežu u muško-ženskim energijama u porodici, što dovodi do mira i harmonije.

Dok je paun obično prikazan u živopisnoj plavoj boji, može se videti i u crvenoj, zlatnoj, zelenoj i drugim bojama. Sa svojom povoljnom simbolikom i upečatljivom lepotom slika pauna može doneti pozitivnu energiju i sreću u vaš dom.

Slika vodopada

Feng šui slike vodopada se obično koriste u tradicionalnom kineskom dizajnu enterijera kako bi se povećao protok pozitivne energije, ili chi, unutar datog prostora. Vodopadi predstavljaju obilje, prosperitet i stalan tok prihoda prema feng šui principima. Obilje vode smatra se simbolom obilja u svim oblastima života.


Jedna od ključnih prednosti slikanja feng šui vodopada u vašem domu ili kancelariji je sposobnost da unesete osećaj smirenosti i opuštenosti, što može pomoći u ublažavanju stresa i anksioznosti.

Štaviše, smatra se da ove slike imaju moć da privuku bogatstvo i prosperitet zbog povezanosti tekuće vode sa stalnim tokom prihoda. Dodatne prednosti feng shui slika vodopada uključuju:

  • Povećanje kreativnosti i produktivnosti.
  • Promovisanje boljeg sna i opšteg blagostanja.
  • Poboljšanje protoka energije unutar prostora.
  • Stvaranje skladnijeg i uravnoteženijeg okruženja.

Prilikom odabira feng šui slike vodopada, ključno je uzeti u obzir njen položaj i pravac drugih elemenata u prostoriji. Na primer, slika treba da bude smeštena na mestu vidljivom sa primarnog ulaza u prostoriju i orijentisana tako da voda teče ka centru prostorije.

Feng šui slika kornjače

Kornjača je visoko duhovno stvorenje u feng šuiju koje simbolizuje dugovečnost, snagu i stabilnost. Veruje se da privlači sreću i pozitivnu energiju u vaš dom ili kancelariju.

Prema feng šui principima, postavljanje slike kornjače u spavaću sobu može pomoći u borbi protiv nesanice i promovisati bolji san. Pored toga, slika kornjače privlači bogatstvo, prosperitet, mir, sreću i snagu. Veruje se da energija kornjače može da unese čvrstinu u vaš lični i profesionalni život, pomažući vam da lakše postignete svoje ciljeve.

Što se tiče postavljanja i pravca,  slika kornjača uvek treba da bude okrenuta prema istoku. To je zato što je Istok povezan sa energijom izlazećeg sunca, za koju se veruje da donosi nove početke, svežu energiju i sreću.

Slika feniksa

Feng šui slika feniska je veoma simbolična i povoljna slika koja se hiljadama godina koristi u kineskoj kulturi.  Feniks simbolizuje sreću, dugovečnost, prosperitet i vrlinu.

Slika feniksa se smatra jednom od najmoćnijih za donošenje zdravlja, bogatstva i sreće. Veruje se da povećava pozitivni či i uklanja negativnu chi iz vašeg doma ili kancelarije.

Štaviše, slika feniksa može pomoći u poboljšanju bilo koje oblasti gde je postavite, donoseći sreću i prosperitet u vaš život. Možete pozvati energiju sreće i obilja u svoj prostor, što vam može pomoći da ostvarite svoje ciljeve i težnje.

Slika patke

Patke su veoma cenjene kao moćni simboli ljubavi i posvećenosti u feng šuiju. Ovi simboli se često preporučuju za parove i jačanje njihove veze.

Bilo da je u obliku figurice ili slike, uključivanje pataka u vaš kućni dekor može pomoći u promovisanju i održavanju harmonične i ljubavne veze. Postavljanje figurica ili slika pataka u odgovarajući deo kuće može doneti pozitivan protok energije u vaš ljubavni život i poboljšati posvećenost i razumevanje između vas i vašeg partnera.

Slika riba

Feng šui Koi slika ribe predstavlja obilje, sreću, bogatstvo i tok novih mogućnosti. Slika simbolizuje istrajnost u suočavanju sa nedaćama i snagu karaktera i svrhe. Za optimalne prednosti Feng šuija, slika devet Koi riba, osam crvenih i jedne crne, smatra se najboljom. Osam predstavlja prosperitet u fengšui praksama, a crna riba upija negativnu energiju.

Idealan je za dom i kancelariju, a jugoistočni ugao je najbolje mesto za pozicioniranje slike. Ova oblast upravlja novčanim tokovima, kreativnošću i samopouzdanjem. Severni deo i dnevna soba su takođe pogodna mesta za postavljanje slike.

Le Ngoc Phi / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs