Feng šui saveti za sreću: 4 načina da je privučete u svoj dom

by | 28.12.2023
Feng šui saveti za sreću

Feng šui saveti za sreću su veoma jednostavne tehnike koji će vam doneti sreću i uspeh, a na pragu  naredne godine, to je upravo ono što nam je potrebno.

Feng šui je metoda koja može doneti zdravlje, sreću, ljubav ili bogatstvo. Međutim, on ima posebna pravila koja se moraju poštovati kako biste uneli to što želite u svoj dom. Veoma je važno šta, gde i na koji način postavljate u vaš dom.

Feng šui saveti za sreću

Svi mi želimo da budemo uspešni i srećni. Međutim, mnogi od nas ne prate feng šui pravila koja su u stvari vrlo jednostavna i mogu učiniti mnogo za nas. Ova 4 načina će biti sasvim dovoljna da na vašem licu zasija osmeh i sreća.

Odaberite čuvara vašeg doma

Ukoliko se suočavate sa problemima ili prosto želite da osigurate sopstvenu sreću, onda je neophodno da odaberete čuvara vašeg doma. Odaberite neku sliku koja ima posebno značenje za vas ili postavite statuu koju odaberete blizu ulaza. To može biti:

  • zmaj – on pruža fizičku zaštitu i naredna godina je u njegovom znaku
  • kornjača – ona sprečava nevolje na poslu
  • žaba – štiti vaše bogatstvo
  • mačka – pomaže kod emocionalnih previranja
  • pas – štiti vas od neprijatelja

Ako živite u višespratnoj zgradi, onda obavestite komšije pre nego što postavite statuu na ulazna vrata. Takođe, feng šui saveti za sreću poručuju da je veoma važno da znate da statua neće pomoći ako imate stara vrata. Kinezi smatraju da su vrata usta Ki energije koja je povezana sa svim bićima i daje snagu za postizanje ciljeva.

Feng šui saveti za sreću: Pronađite mesto za vertikalne pruge

Ukoliko u vašem domu dominira duh dekadencije, morate hitno da odragujete. Prugaste tkanine u vašem domu će pomoći da se energija blagostanja Ki energije usmeri naviše. Vertikalne linije povezuju nebo i zemlju, pa su zbog toga posebno korisne. Možete odabrati tapete ili zavese sa ovakvim printom. Takođe i odeća sa ovakvim printom donosi sreću.

Još jedan savet, postavite kućnu biblioteku u visoke police za knjige. Dok ih budete preslagali, pročitaćete neke od njih, a to će za posledicu imati stvaranje novih planova.

Postavite biljke i zelenilo u vaš dom

Feng šui saveti za sreću poručuju da je zelena boja povezana sa srećom, pa zašto se ne biste okružili njome. Svetlozelena će vam pomoći da počnete iznova, a tamnozelena će vam pomoći da završite svoj plan. Pored toga, ukoliko si biljke mirisne, to će vam pomoći da ostanete u dobroj formi i da ne propustite nijednu priliku. Ako one nemaju određeni miris, kupujte sapune, mirisne sveće i ulja sa mirsom biljaka poput bosilljka i krastavca.

Feng šui: Najbolja mesta u domu za srećni bambus. Saznajte zašto nije poželjan u spavaćoj sobi!

Takođe, drvo u taoističkoj filozofiji simbolizuje blagostanje jer se proteže prema gore. Drugi način da dodate zelenilo u kuću jeste da posadite seme bilo koje biljke u plavi lonac (imajte na umu da se crvena ili ljubičasta boja ne preporučuju). Potom lonac postavite u krajnji levi ugao kuće i stavite tri sjajna novčića ispred njega.

Feng šui saveti za sreću: Unesite simbole bogatstva

Jedan od glavnih simbola je koi riba. Njihovi spori i valoviti pokreti privlače prosperitet u dom. Takođe, možete postaviti akvarijum, ali bi on trebalo da bude na ulazu u kuću, na središnjoj levoj strani kuće ili u krajnjem levom uglu kuće. Osam crnih i jedna zlatna ribica će vam pomoći da se izborite sa poteškoćama. Međutim, nikako nemojte staviti ribe u kuhinju. Kad ribe vide da pevušite i pržite njihovu vrstu, one će odbiti da vam donesu prosperitet.

Ostali simboli su zlatna poluga ili poludrago kamenje. Odaberite mesto u kući koje ćete smatrati svojim novčanim kutkom i postavite ih tamo.

Helin Loik-Tomson/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs