Zaštita od energetskih vampira: 7 efikasnih saveta da pronađete svoj mir

by | 17.02.2024
Zaštita od energetskih vampira: 7 efikasnih saveta da pronađete svoj mir

Bez obzira na to da li sebe smatrate empatom, visoko osetljivom osobom ili nekim ko oseća sve – učenje kako da zaštitite svoju energiju od „energetskih vampira“ je ključno za vaše blagostanje.

 

Istina je – energetski vampiri su stvarni, i oni imaju moć da izvlače energiju drugih koji možda nisu svesni šta se dešava. Pre nego što to shvatite, osećaćete se iscrpljeno bez očiglednog razloga i počećete da osećate stres i anksioznost.

Zaštita od energetskih vampira

Da li ste ikada otišli ​​na ručak ili sastanak na kafi sa nekim i osećali se potpuno iscrpljeno bez vidljivog razloga? Gotovo kao da je druga osoba isisala svu vašu pozitivnu energiju, ostavljajući vas iscrpljenom i zbunjenom. Dobro došli u svet energetskih vampira!

Često su energetski vampiri prerušeni u bezopasne osobe. Tek kada provedete vreme sa njima ili iskoristite svoju intuiciju, shvatićete koliko su iscrpljujući. Oni pojedinci koji se „hrane“ tuđom energijom često nisu toga ni svesni. U stvari, njihovo ponašanje je verovatno nesvesno i jednostavno njihov način funkcionisanja.

Srećom, njihov mogući nedostatak svesti o njihovom ponašanju ne mora da utiče na vaše. Naučiti kako da zaštitite svoju energiju je suštinski korak da vratite svoju snagu. Takođe, ovaj proces će vam pomoći da prepoznate da li ste na bilo koji način energetski vampir za druge.

Važno je shvatiti da provođenje previše vremena sa štetnom ili toksičnom osobom može izazvati hronični stres. Ne samo da će ovaj hronični stres prouzrokovati fizičku štetu osobi, već vremenom može izazvati i emocionalnu štetu.

Radite na tome da postanete svesniji vampira u svom životu, radite na aktivnoj zaštiti svoje energije i nemojte se osećati loše kada vam creva govori da ne provodite previše vremena sa nekim.

Testirajte sebe, možda ste i vi jedan od njih?

Za početak, da biste se zaštitili od njih, morate biti u stanju da pročitate svoju energiju pre nego što postanete svesni energije koju drugi nose.

Da biste razumeli svoju energiju, važno je da:

 • Stvorite više svesti o svojim misaonim obrascima.
 • Postanite prisutniji u svom svakodnevnom životu i akcijama.
 • Primetite periode niske i visoke energije tokom dana.
 • Kada počnete da stvarate više svesti o svojoj energiji, vreme je da tu praksu primenite na druge.

Zamislite nekoga sa kim se osećate bezbrižno, radosno i srećno što ste u blizini. Šta je to u toj osobi kada vam je prijatno da provodite vreme da njom? Da li to ima veze sa njihovom pozitivnom energijom? Kako se ta osoba oseća posle susreta sa vama?

Sada pomislite na osobu zbog koje se osećate negativno, iscrpljeno i na ivici nakon što napustite njeno prisustvo. Najverovatnije je njihova negativna energija (i možda stav) zbog čega se loše osećate.

U stvari, njihova negativna energija je sposobna da ukrade vašu pozitivnu energiju u pokušaju da podigne sopstvenu energiju i sruši vašu.

Saveti za blokiranje energetskih vampira

Naučiti da zaštitite svoju energiju od vampira zahteva više od jednostavnog postajanja svesnim energije. Zaštitite svoju dragocenu energiju koristeći osam saveta u nastavku.

1. Postavite čvrste granice

Naučiti da postavite zdrave granice, kako fizički tako i emocionalno, može vam pomoći da zaštitite svoju energiju od uticaja. Kada kreirate novu granicu, saopštavate drugima koja ponašanja su u redu, a šta ne.

Bez odgovarajućih granica, energetski vampiri slobodno vladaju našim vremenom, prostorom i energijom.

2. Moć kristala

Kristali su provodnici energije što ih čini moćnim oruđem za zaštitu vaših od neželjenih napada. Najbolji kristali za zaštitu od energetskih vampira uključuju:

 • Crveni granat
 • Citrin
 • Crni opsidijan
 • Ametist
 • Crni turmalin

3. Upotreba esencijalnih ulja

Sva esencijalna ulja imaju emocionalnu komponentu koja ih čini moćnim sredstvom za zaštitu energije. Na primer, lavanda je ulje komunikacije i bilo bi ulje podrške za zaštitu od energetskih vampira. Dodatna eterična ulja koja podržavaju zaštitu vaše energije uključuju:

 • Čajno drvo – ulje energetskih granica.
 • Tamjan –  ulje istine.

Možete koristiti ova ulja tako što ćete ih naneti na određene čakre, ili  na stoplala ili unutrašnji deo zglobova.

4. Očistite energiju svog prostora

Čišćenje vašeg prostora od negativne energije pomoći će stvaranju mirnog doma i oslobađanju toksičnosti koju ostavljaju energetski vampiri.

Da biste očistili svoj prostor, snop sušene žalfije ili tamjan su veoma korisni alati. Jednostavno upalite, spalite i dozvolite dimu da očisti energiju iz određenih prostorija.

5. Kreirajte fizičke barijere

Ako se nađete fizički previše blizu energetskog vampira, zakopčavanje jakne ili džempera može pomoći da se stvori fizička barijera između vaše i njihove energije. Omotavanjem šalom oko srca i grla takođe će vam pomoći da budete zaštićeni.

6. Nastavite da budete svetlost

Ponekad će vam fokusiranje na ljubav i dalje da budete svetlost dati samopouzdanje koje vam je potrebno da se zaštitite od energetskih vampira. Kada ste u njihovoj blizini, ponovite ovo:

„Ja sam svetlost, bez obzira na tamu koja me okružuje!“

7. Prekinite toksičnu vezu

Ponekad ni pojedini saveti nisu dovoljni da vas zaštite od energetskih vampira. Zapitajte se da li je ona vredna vašeg vremena, truda i energije. Ako je to moguće, najbolje je udaljiti tu osobu iz svog života.

Motortion / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs