Feng šui za mentalno zdravlje: Poboljšajte energiju oko sebe

by | 16.01.2024
Feng šui za mentalno zdravlje

Feng šui za mentalno zdravlje će vam omogućiti da stvorite pozitivnu energiju oko sebe i samim tim popravite i energiju unutar vas.

Feng šui je drevna kineska umetnost organizovanja životnog prostora, a svrha je maksimiziranje protoka ki energije koja je poznata kao životna snaga da bi se stvorila ravnoteža, mir i harmonija.

Feng šui za mentalno zdravlje: Koje su prednosti?

Jedna od prednosti feng šuija je svakako poboljšanje mentalnog zdravlja. Ona ima uticaj na aspekte našeg života.

Poboljšano raspoloženje

Mnogi faktori mogu uticati na raspoloženje, uključujući san. Ako se ne odmarate kako treba, možete biti razdražljivi ili rizikovati poremećaje raspoloženja kao što su depresija i anksioznost. Feng šui ima pravila kako da transformišete spavaću sobu koristeći feng šui da biste imali kvalitetan san. Na primer, neki od principa uključuju postavljanje kreveta u centar, takođe veoma je važno gde je okrenuta glava i slično.

Feng šui za mentalno zdravlje: Smanjuje geopatski stres

Iako kada koristimo termin stres uglavnom mislimo na osećanje napetosti i anksioznosti, postoji nešto što se naziva geopatski stres. On nastaje kada se Zemljino elektromagnetno polje na neki način poremeti, što rezultira oslobađanjem radijacije. Ovo negativno utiče na nas i naše zdravlje. Feng šui može pomoći u smanjenju ove vrste stresa postavljanjem kreveta ili radnog prostora u geopatsku zonu. Ovde je važno da obratite pažnju na cevi, kanalizaciju, tunele, i podzemne vode.

Poboljšava kvalitet života

Studija iz 2021. godine je utvrdila uticaj prostora koji je u skladu sa feng šuijem da se poboljša ukupni kvalitet života. Neki istraživači sugerišu da poštovanje principa feng šuija prilikom projektovanja doma može da stvori sigurnije okruženje čak i za osobe sa demencijom.

Kako da ispoštujete feng šui za mentalno zdravlje?

Ostavite otvoren put

Obratite pažnju na to da li imate relativno protočan put kroz kuću ili morate da hodate oko predmeta ili nameštaja da biste došli sa jednog mesta na drugo. Ako vam je put blokiran, to može blokirati i vašu energiju. Rasporedite sovj nameštaj tako da se lako krećete iz prostorije u prostoriju.

Uklonite nered

Prema pravilima feng šuija, nered je mnogo više od toga što ne izgleda lepo. On može blokirati tok čija ili generalno sprečavati vaš život da se kreće napred. Odvojite veme za čišćenje će veoma uticati na vašu energiju i to na dobar način.

Neka prozor bude čist

Sunčeva svetlost je veoma važna kada je feng šui za mentalno zdravlje u pitanju. Sunce predstavlja jang stranu životne sile. Održavanje prostora čistim omogućava sunčevoj energiji da lako uđe u vaš dom.

Pazite da vrata budu otvorena

Pored prozora, veoma važnu ulogu imaju i vrata. Svaka vrata u vašem domu treba da budu otvorena u potpunosti kako ne bi blokirali protok energije i omogućili novim prilikama da uđu u vaš život.

Umetnička dela treba da budu visoko

Ukoliko umetnička dela vise previše nisko, to ume da bude frustrirajuće. Pomerite ove fotografije malo više i videćete kako ćete se osećati.

Feng šui za mentalno zdravlje: Unesite biljke u vaš prostor

Biljke predstavljaju prirodu i prirodnu energiju. One će ispuniti prostor živahnošću. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na to šta odgovara kojoj biljki i da vodite računa o njima. Budite sigurni da će ona uzvratiti svoju zahvalnost.

Pokažite zahvalnost

Jedno od osnovnih verovanja feng šuija jeste da sve ima života u sebi. Ovo uključuje i vaš dom i sve što se nalazi u njemu. Pokažite svojoj kući zahvalnost što vas štiti, čuva i obezbeđuje zdravo okruženje. Zahvalite im za to što čuva vašu porodicu.

Dakle, feng šui za mentalno zdravlje prvenstveno ima za cilj da se osećate dobro u prostoru u kom se nalazite, a dobra energija koju obezbedite zahvaljujući ovoj tehnici će pomoći da stvari i vaša energija krenu na bolje.

dragana991/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs