Energetska osnova dobrog zdravlja po feng šuiju

by | 03.02.2024
Energetska osnova dobrog zdravlja

Energetska osnova dobrog zdravlja je veoma važna za pravilno funkcionisanje organizma. Feng šui vam može pomoći da uspostavite energiju na pravi način.

Uz pomoć feng šuija možete značajno poboljšati svoje zdravlje i blagostanje. Međutim, blokirani či u vašem okruženju blokira ki i u vašem emocionalnom carstvu i vašem fizičkom telu. Pravilno kretanje ki energije je ključno za dobro zdravlje po kineskoj medicini.

Energetska osnova dobrog zdravlja: Kako odrediti da Ki teče ispravno?

Da bi ste odredili da li vam Ki teče ispravno, veoma je važno da analizirate svoja osećanja. Bol, grčevi mišića, umor, migrene, loše varenje, depresija i anksioznost ukazuju na to da je ki van ravnoteže ili da teče neharmonično.

U ljudskom telu, ki mora da teče harmonično i u zatvorenom krugu. Putevi ili električne linije duž kojih teče ki se nazivaju meridijani. Na ovim linijama postoji mnogo vrtložnih tačaka koje funkcionišu kao otpornici u električnom kolu koji menjaju brzinu i veličinu protoka ki.

Međutim, na osobu utiču i druga polja kao što je elektromagnetno, ali takođe su i neka polja generisana prirodnim oblicima kao što su podzemne reke, nalazište minerala i geografskim anomalijama. Poremećaji u kretanju ki energije mogu biti izazvani izlaganjem elektromagnetnom polju ili nekom drugom faktoru, mogu se dijagnostifikovati i ispraviti korišćenjem teorije pet elemenata feng šuija.

Pet elemenata u kojima se manifestuje ki energije

Feng Shui, drevna kineska praksa uređenja prostora, temelji se na teoriji pet elemenata: zemlja, drvo, vatra, metal i voda. Ovi elementi manifestuju se u različitim materijama i povezani su sa meridijanima ljudskog tela.

Metalna neravnoteža

Prema kineskoj medicini, metalna neravnoteža može uzrokovati slabost duha i poremećaje u funkciji pluća i debelog creva. Ovaj problem može rezultirati bolestima poput astme. Feng šui predlaže postavljanje pejzaža ili ogledala na zid ispred ulaznih vrata kako bi se povratila ravnoteža i stvorila iluzija dubine.

Energetska osnova dobrog zdravlja: Zemljina neravnoteža

Bol u zglobovima i artritis povezani su sa neravnotežom u slezini, organu koji odgovara elementu zemlje. Eliminisanjem izazivača anksioznosti, poput života pored veće kuće, može se ponovo uspostaviti ravnoteža. Korišćenje feng šui principa, postavljanje ogledala koja odražavaju energiju veće kuće može osloboditi anksioznosti.

Neravnoteža drveta

Poremećaji jetre, organa drveta, česti su zbog brzog načina života i nepravilne ishrane. Postizanje ravnoteže drveta može se postići korišćenjem sobnih biljaka ili zelene boje. Oštri uglovi u zapadnoj arhitekturi mogu uzrokovati agresiju; stoga se preporučuje korišćenje ogledala, kristala i biljaka kako bi se neutralisali ti negativni elementi.

Energetska osnova dobrog zdravlja: Neravnoteža vode

Savremeni način života može izazvati neravnotežu nadbubrežnih žlezda, povezanu sa neravnotežom vode. Simptomi uključuju alergije, nesanicu i umor. Postavljanje fontane ili akvarijuma u domu ili kancelariji može pomoći u ponovnom uspostavljanju ravnoteže.

Neravnoteža vatre

Neravnoteža vatre može uticati na digestivni sistem i uzrokovati nedostatak vitamina i minerala. Srce je organ povezan s vatrom, a bolesti srca česte su u industrijalizovanim društvima. Feng šui preporučuje upotrebu crvene boje za ispravljanje neravnoteže vatre, kao i upotrebu kamina, peći i ukrasnih predmeta sa šiljastim elementima.

Balansiranje pet elemenata putem feng šui pristupa može značajno doprineti unapređenju zdravlja i ravnoteže u životu. Pored upotrebe ovih tehnika, važno je uzeti u obzir i druge faktore, uključujući životni stil, ishranu i emocionalno blagostanje. Implementacija ovih saveta može pomoći u stvaranju harmoničnog okruženja i podržati celokupno dobrostanje.

Patrick Daxenbichler/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs