Narodni lekovi za upalu bešike: Rešite se neprijatnog bola

by | 29.01.2024
Narodni lekovi za upalu bešike

Narodni lekovi za upalu bešike mogu pomoći da se izborite sa neprijatnim simptomima bolesti.

Upala bešike se medicinski naziva cistitis. Bolest češće pogađa ženu i decu. Međutim, narodni lekovi mogu pomoći da se eliminiše infekcija i poboljša imunitet. Kako lekari najčešće ovo stanje leče antibioticima, lekove je potrebno koristiti uz konsultaciju sa lekarom.

Narodni lekovi za upalu bešike

Lečenje narodnim lekovima može značajno ublažiti simptome, ali ih ne bi trebalo koristiti samostalno.

Utoplite donji deo stomaka

Prvi način da pomognete bešici je suva toplota, a takođe i noge treba da budu topli. Da biste to obezbedili, obucite vunene predmete kao što su tople čarape i pantalone. Takođe, umotajte se toplim ćebadima.

Magareći trn

Uzmite 20 g sirovine, prelijte sa jednom šoljom ključale vode i ostavite da odstoji oko 40 minuta. Uzimajte supenu kašiku tri puta dnevno.Biljka je poznata po svom diuretičkom svojstvu i sposobnosti da ublaži upale.

Narodni lekovi za upalu bešike: Seme kopra i magareći trn

Da biste dobili pravu mešavinu, treba da koristite trećinu kašike semena i listova magarećeg trna. Smešu prelijte ključalom vodom direktno u termos. Ostavite da odstoji jedan sata. Uzimajte jednu četvrtinu šolje četiri puta dnevno. Lečenje traje mesec dana.

Nana

Ova aromatična biljka može pomoći kod upale bešike. Nju treba sakupiti tokom cvetanja i za to će vam biti potrebno 20 g suve biljke. Pijte jednu čašu 3 puta dnevno tokom mesec dana.

Kora breze

Narodni lekovi za upalu bešike mogu da izleče i ako ih koristite kao piće, u ovom slučaju je u pitanju kora breze. Ona se u maju skida sa grane, a potom ostavite oko šest sati u vodi za piće. Isecite jednu kašiku kore i prelijte ključalom vodom u zapremini jednakoj jednoj čaši. Smesa treba da ključa oko dvadeset minuta. Nakon toga neka odstoji pola sata, a potom procedite. Pijte po želji u toku dana.

Mlečika

Uzmite šest kašika biljke i prelijte je litrom vrele vode. Ostavite da odstoji sat vremena. Popijte pripremljenu infuziju u roku od jednog dana. Lečenje se ponavlja svakih 10 dana, ne duže od mesec dana.

Sveža mirođija

Uzmite sveže bilje, prelijte kašiku sa čašom vode. Prokuvajte i procedite kroz gazu. Pijte na prazan stomak.

Aleksandr Rybalko/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs