Lekovita svojstva smaragda

by | 02.11.2017

Smaragd je uvek bio oličenje lepote i ljubavi. Njegova zelena boja simbolizuje rađanje i dolazak proleća.
Savremena litoterapija (lečenje dragim kamenjem) utvrdila je da smaragd ugrađen u prsten, minđuše ili privesak privlači sreću. Pored toga, on nadahnjuje optimizmom, podiže duh i moral te izgoni tugu. Smaragd pomaže da se umiri čovekov nemirni duh, pojačava sposobnosti saznanja i razumevanja, pomaže u razlikovanju istinitog od lažnog.

• Smatra se da smaragd pomaže u slučaju različitih bolesti: npr. groznice, zapaljenja, bolesti jetre i srca, dijabetesa, kožnih bolesti i oboljenja mokraćnih puteva.
• Ako redovno nosite smaragd u vidu priveska na lančiću, to normalizuje san – prestaju košmarni snovi.
• Smaragd se preporučuje ljudima sklonim depresiji, koji često osećaju teskobu i potištenost (imaju panične napade), kao i onima koji su podložni čestim promenama raspoloženja i izlivima agresije. Ovaj kamen čoveku daje mogućnost da odagna nepotreban bol i mučenje.
• U davna vremena smaragd su nosili na vratu zbog padavice (epilepsije). Lekari drevne kineske medicine verovali su da on popravlja vid, te da čak može izlečiti bolest kao što je katarakta.
• Od davnina se smatralo da smaragdi čuvaju od uroka, od zavisti neprijatelja, pomažu u ljubavi, održavaju mladost i lepotu svog vlasnika. Za privlačenje ljubavi i ozdravljenje srca ovaj kamen bi trebalo nositi u ravni srca. Dobro je prenositi ga s kolena na koleno.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net