Feng šui saveti za 2024. godinu: Privucite zdravlje, sreću i uspeh

by | 16.12.2023
Feng šui saveti za 2024. godinu

Feng šui saveti za 2024. godinu će vam ukazati na to kako da vam naredna godina bude ispunjena zdravljem i srećom.

Prema kineskom kalendaru, 2024. će biti godina Drvenog zmaja. U narednoj godini energije će biti optimistične, impulsivne, jake i tvrdoglave. Stvari će se brzo menjati, pa će biti teško prilagoditi se promenama. Upravo zbog toga je važno da ispoštujete ove feng šui savete za zdravlje.

Feng šui saveti za 2024. godinu: Gde postaviti novogodišnju jelku?

Kako bi pokrenuli dobre energije sa dolaskom Nove godine, veoma je važno da postavite jelku na povoljno mesto prema feng šuiju. Jelka je svakako centralna tačka kada je u pitanju novogodišnje raspoloženje. Sijalice koje veselo trepere su prilično jak aktivator. Zbog toga jelku treba postaviti na mesto sa dobrom energijom. Ukoliko je postavite na pogrešno mesto, onda ćete pokrenuti realizaciju problema i bolesti. Povoljni sektori za postavljanje jelke su sledeći:

 • Sever
  Kako biste pokrenuli dobru energiju postavite jelku u severnom delu kuće i na nju stavite tirkizne i zelene lampice. Jelka na ovom mestu će vam doneti bogatstvo i slavu. Ipak, ne bi trebalo da palite lampice nakon 5. januara.
 • Jugozapad
  Ukoliko postavite jelku u ovom sektoru, onda bi trebalo da koristite svetloplave i plave sijalice. Ona će aktivirati akademska dostignuća, kreativnost, umetnost i novu ljubav.
 • Zapad
  U ovom slučaju na jelci treba da budu žute i terakota sijalice. Ona će aktivirati dolazak novca i uspeh u pisanju tekstova.
 • Istok
  U ovom slučaju ćete prizvati zdravlje za sebe i porodicu.

Ukoliko jelku postavite u drugim sektorima kuće, onda nije preporučljivo da palite sijalice na njoj, naročito u istočnom i severozapadnom sektoru.

Feng šui: Pet saveta koji privlače zdravlje u dom i donose dobro raspoloženje porodici

Feng šui saveti za 2024. godinu: Šta je prvo što treba da uradite u novoj godini?

Veruje se da se 1. januara otvara portal ka vrhu, pa je stoga ovoga dana poželjno da zahteve i želje uputite višim silama. Veoma je važno da na papiru zapišete ciljeve koje želite da postignete u 2024. godini. Za to koristite crvenu olovku. Poželjno je da meditirate i da prilikom meditacije zamislite da su vam se svi snovi i želje već ostvarili. Spisak zadržite, a poželjno je i da ga nosite sa sobom u novčaniku.

Ovi feng šui saveti za 2024. godinu vam mogu pomoći da vam se u sledećoj godini ostvare sve želje, a da sačuvate zdravlju i sreću.

sezer ozger/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs