Narodni lekovi za rešavanje tegoba sa žučnom kesom

by | 03.10.2023
rešavanje tegoba sa žučnom kesom

Rešavanje tegoba sa žučnom kesom ume da bude mučno i komplikovano. Međutim, ruska narodna medicina ima rešenje i za to. Više pročitajte u tekstu.

Žučna kesa je mali organ koji se nalazi ispod jetre, a njegova glavna funkcija je proizvodnja žuči. Žuč priprema hranu nakon varenja želuca za varenje u crevima. Najčešće bolesti koje pohađaju žučnu kesu su zapaljenje žučne kesice, žučni i holesterolni kamenci i bilijarna diskinezija (poremećena pokretljivost žuči). Za svaki problem postoji određeno prirodno rešenje. Međutim, veoma je važno da pre početka korišćenja leka sa lekarom otkrijete vašu dijagnozu.

[lwptoc]

Rešavanje tegoba sa žučnom kesom: Održavajte je zdravom prirodnim putem

Postoji nekoliko stvari koje možete da učinite i kao prevenciju od problema sa žučnom kesom.

  • Čišćenje debelog creva
    Redovno čišćenje creva će vam pomoći da umanjite šanse za probleme sa žučnom kesom.
  • Dijeta sa voćem i povrćem
    Izbegavajte da jedete mnogo začinjene hrane, alkohola, mleka, masne hrane ili belog hleba. Najbolje bi bilo da ne konzumirate ovakvu ishranu nekoliko nedelja.
  • Čaj od šipka
    Dve kašike šipka prokuvajte u 250 ml vode (oko pola sata na laganoj vatri). Pijte ga tri puta dnevno. Pre čaja popijte jedno pileće žumance. Praktikujte dve nedelje.
  • Maslinovo ulje
    Maslinovo ulje ima snažan rastvarajući efekat na žuč. Uzimajte ga tri puta na dan sate vremena pre obroka sa jednom kašikom soka od limuna ili grejpa. Ponavljajte proces tri dana.
  • Crna rotkva
    Iscedite sok iz 1kg povrća. Jednu kašiku soka popijte 20 minuta nakon obroka. Postepeno povećavajte dozu na 50ml. Ovo nemojte konzumirati ukoliko imate čir na želucu, dvanaestopalačnom crevu ili akutna oboljenja bubrega.

Prirodni lekovi za bilijarnu diskineziju

Bilijarna diskinezija predstavlja stanje u kom je poremećena pokretnost žuči prilikom čega ona ne ulazi pravilno u dvanaestopalačno crevo radi daljeg varenja. Ovo su prirodne metode koje mogu pomoći kod ovog stanja.

  • Ovsena kaša
    Dve kašike ovasa prekrijte 1 dcl ključale vode. Nakon jednog sata procedite. Konzumirajte ujutro i pre spavanja.
  • Rasol od kupusa i sok od paradajza
    Uzmite jednaku količinu rasola i soka i pomešajte. Pijte jednu čašu dnevno.
  • Listovi žalfije, nane, plodovi kima, koren anđelike i koren bokvice
    Iseckajte jednake delove biljaka i promešajte. Jednu kašiku mešavine prelijte sa 2 dcl ključale vode. Ostavite u dobro zatvorenoj posudi oko 1 sat. Procedite pre konzumiranja. Pijte jednu čašu 3 puta dnevno, minimum pola sata pre obroka.

Rešavanje tegoba sa žučnom kesom: Za zapaljenje žučne kese (holecistitis)

Holecistitis je zapaljenje žučne kese koje najčešće nastaje zbog zalepljenje izvodnih kanala zbog prisustva kamenčića.

  • Listovi oraha, koren cikorije i trava rosopasa
    Sameljite biljke. Uzmite po jednu kašiku od svake biljke i stavite ih u šolju punu ključale vode. ostavite poklopljeno pola sata. Pre upotrebe lek mora da se ohladi i da se procedi. Uzimajte po jednu kašiku 3 puta dnevno.
  • Neven, kantarion, bokvica, cikorija, smilje i japanski dvornik
    Pomešati i izgnječiti 20 g cvetova nevena, 20 g kantariona, 15 g kore bokvice, 10 g dresnika, 15 g divljeg cikorije, 20 g smilja i 5 g kamilice. 20g smeše potopiti u 500ml hladne vode i ostaviti preko noći. Ujutro smešu dovesti do tačke ključanja i kuvati na laganoj vatri 7 minuta. Čuvati pola sata u zatvorenoj posudi bez pristupa svetlosti. Uzimati po pola šolje 4 puta dnevno.

Prirodni lekovi za kamen u žuči

Kamen u žuči  je čvrste nakupine nalik na kamen koja se formira u žučnoj kesi. Može ih biti više.

  • Čaj od vreska
    Jednu kašiku vreska sipajte u 500ml ključale vode i ostavite na laganoj vatri oko 20 minuta. Zatim ostavite da odstoji 2 sata, a potom procedite. Uzimajte lek kao čaj.
  •  Tinktura od kopra
    Dve kašike semena kopra (mirođije) prelijte sa tri šolje ključale vode. Kuvajte 20 minuta. Pre upotrebe procedite. Uzimajte 100-150ml napitka 4 puta dnevno. Koristite tri nedelje.
  • Mešavina meda i luka
    Pomešajte sastojke u jednakim delovima. Uzimajte jednu kašiku tri puta dnevno, 15 minuta pre jela.

Snežana Vranić

Yurii Yarema/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs