Meditacija punog meseca: Kako se izvodi i koje promene može da vam donese

by | 17.03.2024
Meditacija punog meseca: Kako se izvodi i koje promene može da vam donese

Meditacija punog meseca je veoma moćna i donosi brojne benefite. Donosi emocionalnu ravnotežu, harmonizaciju tela, uma i duše i još mnogo toga.

Jedinstvenost i moć meditacije punog meseca leže u prednostima koje nudi. U astrologiji, planeta Mesec je povezana sa instinktima, osećanjima i umom. Čak i nauka kaže da pun mesec ne utiče negativno na nas. Meditacija punog meseca donosi ravnotežu i harmonizaciju tela, uma i duše.

Šta je meditacija punog meseca?

Meditacija punog meseca je praksa koja se često praktikuje u spiritualnim tradicijama širom sveta. Ova praksa obično uključuje meditaciju tokom noći kada je mesec u punom sjaju.

Smatra se da je pun mesec vreme povećane energije i emocionalne intenzitete, pa se meditacija tokom ovog perioda može fokusirati na dublje povezivanje sa unutrašnjim bićem, oslobađanje negativnosti i postizanje unutrašnjeg mira.

Koje benefite donosi ova meditacija?

Mnogi veruju da meditacija tokom punog meseca može pojačati efekte meditacije, pomoći u isceljenju i doneti dublje razumevanje sebe i sveta oko nas. Ovo su neki od benefita:

Jača intuiciju

Pun mesec je moćna noć kako možete da se povežete  sa svojim večnim sopstvom. Ova meditacija će vam omogućiti da pristupite svom unutrašnjem znanju, koje vam može pružiti smernice i jasnoću u životu.

Poboljšava kreativnost

Kao što mesec osvetljava noćno nebo, on može osvetliti kreativne ideje i osloboditi blokove. Uz ovu meditaciju možete pronaći inspiraciju za kreiranje novih projekata ili kreativnih poduhvata koje imate na umu.

Oslobađa od emocionalnih blokada

Pun mesec je pravo vreme za otpuštanje svih emocionalnih blokada koje vas mogu sprečiti da živite kako želite. Moćna energija Meseca oslobađa sve negativne emocije ili osećanja koja vas sprečavaju da idete napred. Takođe, pomaže u lečenju vas i vaših odnosa.

Povezuje se sa univerzumom

Meditacija punog meseca se dublje povezuje sa univerzumom. Povezivanje sa energijom punog meseca vam omogućava da se uskladite sa kosmičkim silama i steknete uvid u svrhu svog života.

Povećava samosvest

Meditirajući na ovaj dan, postanite svesniji svojih misli, osećanja i emocija. Ovo čini život više svesnim toga kako vaši postupci i odluke utiču na vaš život.

Poboljšava san i opušta

Praktikovanje ove meditacije pre spavanja poboljšava kvalitet sna i opuštanje. Mesečeva energija ima smirujući efekat, što može pomoći pojedincima da se opuste i ublaže stres. Meditacija pod blagim svetlom punog meseca može biti umirujući ritual pred spavanje, promovišući miran i regenerativni san.

Duhovni rast i transformacija

Meditacija punog meseca je moćno sredstvo za rast i transformaciju za one na duhovnom putovanju. Mesečeva energija podržava duhovno buđenje, što ga čini idealnim vremenom za istraživanje sopstvenog duhovnog puta.

Ostale prednosti povezane sa meditacijom gledanja u mesec uključuju:

  • Promoviše smiren i fokusiran um
  • Poboljšava varenje
  • Snižava krvni pritisak
  • Jača samopouzdanje
  • Smanjuje simptome depresije
  • Jača koncentraciju
  • Eliminiše negativnu energiju
Meditacija punog meseca donosi brojne blagodeti

Meditacija punog meseca donosi brojne blagodeti

Kako se izvodi meditacija punog meseca?

Postoji nekoliko načina da vežbate meditaciju punog meseca. Hajde da pogledamo načine da sa lakoćom obavite meditaciju punog meseca:

Meditacija sa vizuelizacijom

Jednostavna vizuelna meditacija fokusirana isključivo na energiju punog meseca. Možete meditirati u zatvorenom ili napolju pod mesečevim zracima. Na kraju je vaš izbor gde se osećate bezbedno i udobno za meditaciju.

Takođe, možete koristiti mirisnu sveću i eterična ulja da biste se osećali opuštenije ako meditirate u zatvorenom prostoru.

Najbolji i najlakši način da uradite meditaciju sa vizuelizacijom punog meseca je vođena meditacija.  Ako vam je teško da vizualizujete, isprobajte nekoliko tehnika vizuelizacije da biste to olakšali.

Drugi način da koristite mesec za ispoljavanje vaših želja je kroz afirmacije.

Meditacija posmatranja Meseca

Ova tehnika meditacije je veoma jednostavna. Usredsredite se na to da ostanete svesni tokom meditacije umesto da se samo divite lepoti meseca. Obično, kada zurimo u mesec, gubimo se u šarmantnoj lepoti mesečine, zvezda i prirode.

Ne zaboravite da se fokusirate na mesečevu energiju dok joj se divite. Obratite pažnju na to kako se osećate zbog mesečevih zraka. Utopite se u tu energiju i osetite se pročišćenim i energiziranim na mesečini.

Meditacija hodanja

Ova tehnika je mešavina meditacije sa vežbanjem i punim mesecom. Meditirate tako što se koncentrišete na svoje telo u pokretu i okolinu. Takođe, posmatrajte kako vaša stopala dodiruju zemlju dok hodate i promene u vašem dahu.

Ako želite da radite meditaciju u šetnji na punom mesecu, uradite to rano i bezbedno. Najbolje je to učiniti ranije. Energija i vibracija kasne noći instinktivno se osećaju nesigurno. Osećaj opasnosti ili ranjivosti može ometati pozitivne efekte meditacije.

Mesečeva voda

Kao što znamo, mesečeva faza utiče na vodu, što se vidi u promenama u okeanskim talasima. Uzmite čistu teglu, napunite je čistom vodom za piće. Odvojite trenutak da odredite svoju nameru dok punite teglu.

Držite tu teglu na mestu gde je obasjana mesečinom. Takođe možete napisati svoje želje ili namere na papiru i držati ih ispod tegle vode.
Ostavite teglu da odstoji sat vremena okupana mesečevom svetlošću.
Malo popijte ove vode, a ostatak možete da sačuvate i koristite prilikom kupanja.

U zavisnosti od vaše namere, ovu vodu možete koristiti i za uklanjanje negativne energije iz kuće tako što ćete je prskati po celoj kući.

Da biste iskoristili prednosti meditacije punog meseca, postavite namere: Razmislite o tome šta želite da postignete tokom meditacije, bilo da je to emocionalno isceljenje, jasnoća ili lični rast. Radite ovu meditaciju svakog meseca.

Julia Pavaliuk; eldinhoid / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs