Sagorite masti za nekoliko dana: Dodajte ovaj proizvod svojoj ishrani

by | 18.03.2024
Sagorite masti za nekoliko dana: Dodajte ovaj proizvod svojoj ishrani

Test snage volje, ishrana bez slatkiša i nezdrave hrane može se brzo zaustaviti dodavanjem ovog jednostavnog dodatka vašoj ishrani, a koji već imate u kući. Saznajte šta o tome kažu stručnjaci.

 

Pasulj će pomoći da utiče na sastav telesne težine i sagore visceralne masti za nekoliko dana. Takođe ćemo vam objasniti o opasnostima masti koja se nakuplja oko organa.

Mršavljenje: Namirnica koja će vam pomoći da sagorite masti

Visceralna masnoća je preteča ozbiljnih zdravstvenih problema, tako da treba da budete oprezni i brzo je uništite da biste izbegli srčana oboljenja ili dijabetes. Krivac ovih problema nalazi se u stomaku. Ne samo da dodaje volumen vašem struku, već i narušava funkcionisanje vaših organa.

Istraživanja pokazuju da određena hrana može pomoći u smanjenju visceralne masti, u kojoj možete uživati i sagorevati u isto vreme. Stručnjaci preporučuju da se pasulj ne zaobilazi. Ovo je univerzalni proizvod koji će biti ukusan i zdrav dodatak vašoj ishrani.

Evo kako pasulj pomaže da sagorite masti

Pasulj može biti koristan u smanjenju visceralne masti iz nekoliko razloga:

Niskokaloričan, a bogat hranljivim materijama: Pasulj je bogat vlaknima, proteinima i složenim ugljenim hidratima, što ga čini zasitnim, ali niskokaloričnim izborom hrane. To može pomoći u održavanju zdrave telesne težine, što je važno za smanjenje visceralne masti.

Regulisanje nivoa šećera u krvi: Složeni ugljeni hidrati u pasulju se sporije vare i apsorbuju, što može pomoći u održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi. To može doprineti smanjenju depozita visceralne masti povezanih sa insulinom.

Bogat vlaknima: Vlakna u pasulju mogu pomoći u regulisanju probave i osećaja sitosti, što može doprineti smanjenju ukupnog unosa kalorija i podržati zdravu težinu.

Nizak glikemijski indeks: Pasulj ima nizak glikemijski indeks, što znači da ne izaziva nagli skok šećera u krvi. To može biti korisno za kontrolu telesne težine i smanjenje visceralne masti.

Naučna istraživanja

Studija je pokazala da se pasulj efikasno bori protiv sala na stomaku za nekoliko dana. Naučnici su proučavali dejstvo mahunarki na primeru glodara čiji su organi bili prekriveni visceralnom masnoćom.

Miševi su prošli tri eksperimentalne faze i hranjeni su hranom od pasulja. Trajale su 25, 26 i 29 dana. Tokom ovog perioda, glodari su izgubili značajan deo visceralne masti i težine.

Obični pasulj ima specifične efekte protiv gojaznosti koji mogu smanjiti rizik od gojaznosti i hroničnih bolesti kod ljudi sa prekomernom težinom. I potencijalno smanjiti rizik od povećanja telesne težine u odraslom dobu inhibiranjem akumulacije lipida, masti u oblastima visceralne masti,

Naučnici napominju da otkriće zahteva stalna istraživanja kako bi se dodatno objasnila veza između pasulja i gubitka težine.

Uključivanje pasulja u ishranu, kao deo uravnotežene ishrane bogate voćem, povrćem, celovitim žitaricama i proteinima niskog sadržaja masti, može biti korisno za smanjenje visceralne masti i održavanje zdravlja. Važno je napomenuti da je celokupna ishrana i način života ključni faktori za smanjenje visceralne masti, zajedno sa redovnom fizičkom aktivnošću.

PeopleImages / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs